Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Tárkonyos tavaszi bárányragu leves

Megnézte: 3392
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 80 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 40 dkg báránycomb
- 5 dkg parasztsonka
- 15 dkg gomba
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 vöröshagyma
- 1 fokhagyma
- 10 dkg margarin
- 2 dl tejszín
- 1 füstölthús szaft kocka
- 1 dl tejföl
- petrezselyemzöld
- csipetnyi õrölt kömény
- 2 csipetnyi pirospaprika
- 1 ek. tárkonyecet
- csipetnyi szárított tárkony
- vegeta

Elkészítés:

A bárányhúst megtisztítjuk, majd felkockázzuk. A margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk az összepréselt fokhagymát, a köményt, a vegetát, és az egészet jól összekeverjük. Megvárjuk, amíg a hagyma megpirul, majd a pirospaprikát és a húst is hozzáadjuk. Megvárjuk, amíg elkezd forrni, ekkor a tejszínt beleöntjük, és beleszórjuk a gombát, illetve a felkockázott sárgarépát, fehérrépát, vöröshagymát és fokhagymát. Tárkonnyal, vegetával fûszerezzük, és beletesszük a szaft kockát, hogy még jellegzetesebb ízt adjunk neki. Amikor a zöldségek és a hús is kellõ mértékben megpuhult, tejföllel behabarjuk, és hozzáöntjük a tárkonyos ecetet. Tálalásnál felaprított petrezselymet és sonkát szórunk bele, majd fogyaszthatjuk is.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.