Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Cikória-céklasaláta mézes joghurttal

Megnézte: 2453
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 140 perc
Kategória: Salátaételek

Hozzávalók:

- 4 nagyobb cikória
- 5 dl tej
- 80 dkg cékla
- 5 dl natúr joghurt
- 4 evõkanál méz
- fél dl olívaolaj
- 1 csokor citromfû
- 8 evõkanál pirított kenyérkocka
- õrölt bors, só

Elkészítés:

A cikóriák külsõ leveleit szedjük le, alsó részét vágjuk le, majd hosszában vágjuk negyedekre. Éles késsel vágjuk ki a torzsáját, és végül 1-2 óráig áztassuk hideg tejben. A megmosott céklákat héjastól sós vízben fõzzük puhára, hûtsük ki, és hámozzuk meg. Az öntethez a joghurtot a mézzel meg az olívaolajjal keverjük simára, sózzuk, borsozzuk meg, és a felaprított citromfûvel ízesítsük. Tálaláskor a cikórialevelekrõl öblítsük le a tejet, és szárítsuk le. A céklát hullámos késsel karikázzuk fel, és a cikóriával együtt halmozzuk tányérokra. Locsoljuk meg a mézes joghurttal, és szórjuk meg a pirított kenyérkockákkal.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.