Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Szalonnás-mandulás sült ponty

Megnézte: 2477
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 50 perc
Kategória: Halételek

Hozzávalók:

- 60 dkg pontyfilé
- fél kisk. só
- 1 mk. õrölt fekete bors
- 8 vékony szelet húsos szalonna
- 6 dkg vaj
- 10 dkg vékony lapocskákra vágott mandula

Elkészítés:

A halat megtisztítjuk, lebõrözzük, kiszálkázzuk, négy darabra szeljük és mély barázdákat vájunk bele. sóval és borssal meghintjük, és mindegyik szeletet körbebugyoláljuk két szelet szalonnával. Elõmelegített sütõben 20 percig pirítjuk egyszer megforgatva.
A felolvadt vajon hevítjük a mandulát, amíg be nem barnul. A sült halat egy tányérra tesszük, a mandulát pedig rákanalazzuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.