Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Újbudai József Attila Gimnázium

(Budapest 11 ker.) Csatlakozom

Az iskoláról

Elérhetősége:
Váli utca 1
Tel:
1/209-1686
Fax:
1/361-4427
Email:
titkarsag@jagbp.sulinet.hu
Története:
Iskolánk több évtizedes működésre tekint vissza Újbuda központjában. A 4 évfolyamos gimnáziumi oktatás 2004-ben kiegészült 5 éves angol nyelvi előkészítő képzéssel. Hagyományos kerettantervi oktatásunkban lehetővá vált 11. és 12. évfolyamon minden tárgyból emelt szintű érettségire való felkészítő képzésben részt venni. Az OKÉV felkérésére emelt szintű érettségi vizsgaközpontként működünk.
A szülők elvárása egybeesik tantestületünk elképzelésével...:

* magas szintű oktató-nevelő munka
* felkészítés közép-és emelt szintű érettségire
* kulturális és sport programok szervezése

Az a célunk, hogy a rendszeres tanulás mellett a diákok közösségi életét is formáljuk. Hagyományaink között szerepel a mozgalmas gólyatábor, a jó hangulatú gólyabál, a színpompás szalagavató, a meghitt karácsonyi ajándékkosár műsor, a szórakoztató idegen nyelvű estek, a tartalmas József Attila Napok szervezése.
Mivel UNESCO asszociált iskola vagyunk, kiemelt figyelmet szentelünk az idegen nyelvek tanításának (angol, német, francia, olasz, spanyol, orosz) és más népek kultúrájának megismerésének. A tanárok külföldi diák csereprogramokat és kirándulásokat szerveznek. Ezeket a programokat, valamint az iskolai tanulmányi versenyeinket a JAG "Jelet Hagyni" Alapítvány anyagilag is támogatja.

Évek óta szervezünk előkészítő tanfolyamokat 8. osztályos tanulók részére. Népszerűek a matematika, biológia, humán emelt szintű osztályaink.
9. évfolyamon felzárkóztató órákat szervezünk az általános iskolai tananyag biztos tudásának elérése céljából.