Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Irinyi János Gimnázium, Szakközép- és Szakiskola

(Debrecen) Csatlakozom

Az iskoláról

Elérhetőség: Cím: Irinyi u. 1-3.

Tel: 06-52-533-748

Fax: 06-52-533-753
Történet: A Dohányipari Technikumtól az Irinyi Középiskoláig

Iskolánk 1952-ben Dohányipari Technikumként épült.
A 100 főt alig meghaladó kis iskola az elmúlt 56 év alatt Kelet-Magyarország szakképzésében jelentős szerepet játszó intézménnyé fejlődött. A munkaerőigények mindenkori szem előtt tartásával, az igényes pedagógiai és szakmai munkával iskolánk kivívta az élelmiszeripar erkölcsi és anyagi megbecsülését. A vállalatokkal kialakított közvetlen munkakapcsolatnak köszönhető, hogy a 80-as évek közepén, a legelsők között felismertük a változtatás szükségességét.
A jó időben megkezdett szerkezetváltás és profilmódosítás iskolánkat lépéselőnyhöz juttatta, amely az oktatás tárgyi feltételeinek javításában, a tananyag korszerűsítésében, a tanári módszerek fejlesztésében és diákjaink munkaerő-piaci esélyeinek javulásában nyilvánul meg.

Intézetünkben jelenleg 880 diák tanul nappali tagozaton:
- 8 gimnáziumi,
- 12 szakközépiskolai,
- 3 szakiskolai és
- 6 szakképzési osztályban.

Gimnáziumunk közoktatási típusú sportiskolai módszertani központként működik, amelynek egyik fő célkitűzése a testi nevelés kiemelt szerepének biztosítása mellett az élsportoló utánpótlás-nevelés segítése sportiskolai, illetve emelt szintű testnevelési osztályok keretében.
Szakközépiskolai képzésünk 3 szakmacsoportban történik. A hagyományos élelmiszeripari mellett kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció és a vendéglátás-idegenforgalom szakmai irányokban.
5 éves német kéttanítási nyelvű szakközépiskolai osztályban vendéglátás-idegenforgalom és kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció szakmacsoportban tanulhatnak tanulóink.
Valamennyi képzési színterünkön kiemelt szerepet játszik az idegennyelv-oktatás, az informatika és a marketing.