Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Kossuth Lajos Gimnázium és Szakiskola

(Sátoraljaújhely) Csatlakozom

Az iskoláról

Címünk: Deák u. 10.
Telefon

47/321-322 begin_of_the_skype_highlighting              47/321-322      end_of_the_skype_highlighting, 47/321-441
Fax

47/521-366
E-mail

gimnazium@kossuth-saujhely.sulinet.hu
2005. július 1-jével a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat városunk három nagy múltú nevelési-oktatási intézményének összevonásával alapította iskolánkat.

A jogelőd intézmények − a Kossuth Lajos Gimnázium és Szakközépiskola, Középiskolai és Szlovák Nemzetiségi Kollégium és a Lavotta János Alapfokú Művészetoktatási Intézmény − integrálására a megváltozott társadalmi elvárások, az oktatás magas színvonalú ellátása és az oktatási intézmények hatékony és gazdaságos működtetése, a szakember - koncentráció megvalósítása érdekében került sor.

Az összevonást megkönnyítette, hogy mindhárom intézmény már korábban is a megyei fenntartóhoz, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzathoz tartozott, s hogy a Lavotta János Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 2004-től részben önállóan gazdálkodó intézményként a Kossuth Lajos Gimnázium és Szakközépiskolával közösen működött. A Középiskolai és Szlovák Nemzetiségi Kollégium miután egyre nehezebben tudta biztosítani férőhelyeinek kihasználtságát, szintén arra kényszerült, hogy valamely közoktatási intézményhez integrálódva, azt bázisintézménynek tekintve próbálja kihasználtságát növelni.