Önéletrajz tippek 40 év felettieknek


Ez a blog bejegyzés a 40 év felettieknek ad tippeket az önéletrajzíráshoz.

 

Tanulmányok az önéletrajzban

Ha már nem pályakezdő az ember, akkor a tanulmányok sokkal kisebb jelentősége van. Ezért mindig csak a legmagasabb végzettséget érdemes beleírni az önéletrajzba. Figyelembe véve mindig az adott állást és az állás szempontjából fontos végzettségeket. Elsősorban csak a befejezett tanulmányokat érdemes beleírni az önéletrajzba, ha van folyamatban lévő tanulmány, akkor azt írjuk be, de tüntessük fel a befejezés várható évét is.

Munkatapasztalat az önéletrajzban

Legfeljebb az elmúlt tíz-tizenöt év tapasztalatait írjuk bele az önéletrajzba, mert csak az releváns a jelentkezésünk kapcsán. Főleg, ha valaki sokszor váltott munkahelyet: egy 30–40 éves pályafutásból hosszú lista állhat össze, ha az összes korábbi munkáltatót felsorolja az illető. Nekünk viszont az a célunk, hogy csak a legfontosabbakra fókuszáljon az, aki átnézi az önéletrajzunkat. Ezért itt szeretném megemlíteni és kihangsúlyozni, hogy önéletrajzunk jól megformázott és könnyen áttekinthető legyen

Önéletrajzírás közben szánjunk elegendő időt erre a rész, da a többi rész is fontos. Ne csak felsoroljuk a korábbi munkaadóinkat és feladatköreinket, hanem röviden részletezzük is, mivel foglalkoztunk pontosan. Mi tartozott a feladataink közé, milyen felelősségeink voltak, milyen eredményeket értünk el.

Önéletrajz elküldése e-mail ban

A könnyebb beazonosítás miatt a csatolt fájl fájl neve legyen a nevük plusz önéletrajz.

Önéletrajz formai elemek

Az önéletrajz célja, hogy a lehető legtöbb információt a lehető leghatékonyabban átadjon a munkáltatónak, tehát a tartalom a lényeg, nem pedig a külcsín. Erre a feladatra egy letisztult, hagyományos, jól olvasható önéletrajz a legalkalmasabb. Ezért használjuk a következő általános betűtípusok egyikét: Helvetica, Ariel vagy Times New Roman.

Az önéletrajz hossza

Talán sokakban felmerül a kérdés, hogy milyen hosszú legyen, vagy lehet egy önéletrajz, főleg ah az elmúlt években több munkahelyen dolgoztunk. Korábban már említettem, hogy nem kell mindent beleírni, illetve azt is többször hangsúlyoztam már, hogy az önéletrajz az adott álláshoz legyen igazítva. Két oldalnál ne legyen hosszabb és a szakmai tapasztalatok az első oldalon kezdődjenek.Ezeket olvastad már?
#EEEEEE #FFFFFF