Generációk óta foglalkozik a családunk pálinkafőzéssel, Mi MINDENT TUDUNK a PÁLINKÁRÓL, szerezze meg ezt a tudást tőlünk, első kézből!
Jelentkezzen be hozzánk PÁLINKAKÓSTOLÓRA a barátaival, ahol a természetes hátteret, a gyönyörű Balaton-felvidék hegyei szolgáltatják...
Hogyan igyunk pálinkát?
Igazából mértékkel, de ne a vödör legyen a mérték!
„Csak a sikernek engedd, hogy megrészegítsen.”
Egy nagyon fontos szabály, hogy tegye a pálinkát messze a hűtőtől!
Hidegen csak az alkohol illata érvényesül. Igazából 18-20 fokosan az igazi a pálinka, így mutatja meg magát.
Mielőtt megkóstolná a pálinkát, felejtse el mindazt, ami idáig Önnél is berögzült a pálinkáivással kapcsolatban: hátrahajtott fej, egy mozdulattal leküldés, utána erős fintor az arcon...
Ha igazán élvezni szeretné mindazt, amit ez a páratlan HUNGARIKUM nyújt Önnek, akkor érezze meg, hogy ennek az italnak az élvezete egy kulináris szertartás... Ennek a szertartásnak a legalkalmasabb kelléke a TULIPÁNOS POHÁR, amely alsó öblös része elég párolgási felületet ad az italnak, az illatokat pedig a hosszú nyak után következő, szintén öblös rész, egyenesen az orrba irányítja...
Először csak gyönyörködjön ennek a kristálytiszta italnak a látványában, majd hosszan lélegezze be az illatát és hagyja, hogy ez az illat átjárja az orrát, a szájüregét, a tüdejét, a testét...
Ezen a pálinkán nem kell gyorsan túl lennie, hanem kortyonként ízlelgesse,hunyja le a szemét és hagyja a szájában szétáradni a napon érett, valódi gyümölcs utánozhatatlan zamatát,aromáját, érezze amint az ízlelő bimbóit felmelegíti és rajtuk keresztül árad szét a testében ez a csodálatos íz...
Élvezze ki minden cseppjét, minden kortya úgy simítja és melegíti a torkát, mint a tavaszi napfény...
Ha így fogyasztja, akkor rá fog eszmélni, milyen nemes ez az ital...