Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Káposztás-currys sertésfalatok

Megnézte: 2300
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 80 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 80 dkg szeletelt(csont nélkül) sertéskaraj
- 2 fej vöröshagyma
- 50-50 dkg burgonya és fejes káposzta
- 3 nagy sárgarépa
- 2 teáskanál curry
- fél-fél teáskanál õrölt koriander és kömény
- 2,5 dl almalé
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A burgonyát kockákra vágjuk, a répákat lereszeljük, a káposztát metéltre vágjuk. Serpenyõben olajat forrósítunk, és a megsózott, megborsozott hússzeletek mindkét oldalát pirosra sütjük benne, majd kivesszük, és félretesszük. A visszamaradt olajba beletesszük a cikkekre vágott hagymát, megszórjuk curryvel, korianderrel, köménnyel, és addig pároljuk, amíg a hagyma megpuhul. Felöntjük 1 dl almalével, és felforraljuk. Mély tepsibe öntjük, rátesszük a burgonyát, arra a reszelt répát és a káposztát, majd a tetejére a hússzeleteket. Ráöntjük a maradék almalevet, alufóliával befedjük, és közepesen meleg sütõben 40 percig sütjük, amíg a hús teljesen megpuhul.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.